7-9 Φεβρουαρίου 2015
10η Έκθεση HORECA
Η εταιρεία «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ σύμβουλοι ανάπτυξης Ε.Π.Ε.» παρευρέθη στην 10η Έκθεση HORECA, η οποία έλαβε χώρα 6 - 9 Φεβρουαρίου 2015 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στην Αθήνα.
Συμπληρώνοντας τα δέκα της χρόνια, η μοναδική διεθνής έκθεση στη χώρα μας για τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση, κατάφερε να σπάσει για ακόμη μια φορά τα ήδη δυσθεώρατα ρεκόρ της. Αυτή τη φορά, σημείωσε αύξηση επισκεψιμότητας κατά 26%, με τους επαγγελματίες επισκέπτες από όλο το φάσμα της Εστίασης και του Τουρισμού να ξεπερνούν τους 130 χιλιάδες!
Η Έκθεση κατά κοινή ομολογία έχει εξελιχθεί σε ένα κομβικό, ετήσιο σημείο συνάντησης για ολόκληρη την αγορά της Μαζικής Εστίασης και των Ξενοδοχείων στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Εντυπωσιακά ήταν τα διάφορα events τα οποία έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, όπως:
- HORECA Beer & Spirits Show. Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, με τη συμμετοχή δεκάδων bartenders από όλη την Ελλάδα, με εκπλήξεις και ενδιαφέρουσες ανατροπές, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 9 Φεβρουαρίου το Beer & Spirits Show, στο οποίο ξεχώρισαν ιδιαίτερα masterclasses και σεμινάρια από εξειδικευμένους επαγγελματίες, που έδωσαν έμφαση στις νέες διεθνείς τάσεις αλλά και τις μεσογειακές και ελληνικές πρώτες ύλες.
- Future Hotel on the Web. Περισσότερες από 20 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών για ξενοδοχεία (e-hotel marketing, online booking, mobile applications κ.ά.) και στο hotel management, έδωσαν δυναμικό “παρών” στο Future Hotel on the Web με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, αλλά και παρουσιάσεις επιτυχημένων case studies του εξωτερικού.
- Πρωταθλήματα Καφέ. Το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και επαγγελματισμού που διακρίνει τους Έλληνες barista επιβεβαιώθηκε και στα φετινά εθνικά πρωταθλήματα καφέ, ενώ οι νικητές που αναδείχθηκαν στα πλαίσια του συγκεκριμένου event θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις αντίστοιχες διεθνείς διοργανώσεις.
- Διεθνές Forum Γαστρονομίας. O ειδικά διαμορφωμένος χώρος της Έκθεσης φιλοξένησε το Διεθνές Forum Γαστρονομίας και πλημμύρισε από chefs και επαγγελματίες του κλάδου της Μαζικής Εστίασης, που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους διαγωνισμούς και τα master classes που περιελάμβανε το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων. Εξαιρετικά ήταν τα εκθέματα που παρουσιάστηκαν από υλικά όπως ζάχαρη, βούτυρο, καραμέλα και σοκολάτα, ενώ εξέχουσα θέση κατείχε στο πρόγραμμα και τις 4 ημέρες το project GReat Kouzina, που “τρέχει” τα τελευταία δύο χρόνια η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας.
- Ελληνικό Πρωινό από το ΞΕΕ. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο του «Ελληνικού Πρωινού» στο HALL 4, παρουσιάστηκαν τα πρωινά της Ζακύνθου, της Λευκάδας, της Φωκίδας, της Λακωνίας, της Ηπείρου, της Ημαθίας και της Σίφνου. Όλες οι παρουσιάσεις προσέλκυσαν πλήθος επισκεπτών που έμειναν έκπληκτοι από τη μεγάλη ποικιλία των τοπικών προϊόντων.
O επόμενος στόχος των διοργανωτών είναι η διεθνοποίηση της έκθεσης και το άνοιγμα της στις γειτονικές χώρες με την προσέλκυση ξένων αγοραστών από αυτές, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών προμηθευτικών επιχειρήσεων για τα ξενοδοχεία και τη μαζική εστίαση.